Top 20 CELE MAI AȘTEPTATE anime-uri ale sezonului de iarnă!

Scris pe 27 Dec 2017 01:32, de Caciulacdlac
Salutare! Iată care sunt cele mai așteptate 20 de anime-uri ale sezonului de iarnă (conform MAL), în ordine crescătoare a popularității:

20. Gintama.: Shirogane no Tamashii-hen

Studio: Bandai Namco Pictures
Sursă: Manga
Genuri: Acțiune, Sci-Fi, Comedie, Istoric, Parodie, Samurai, Shounen
Data lansării: 8 ianuarie
Descriere: Ultimul arc al seriei Gintama, care e în curs de traducere pe AnimeKage. Viaţa nu e prea uşoară în Japonia, mai ales când extratereştrii au aterizat pe Pământ şi au cucerit totul. Sigur, viaţa a devenit mai bună, dar interzicerea dreptului de a fi samurai a lăsat ca o mulţume de samurai să aibă dificultăţi în ceea ce priveşte viitorul lor. Mai ales că în cazul unora precum Gintoki Sakata, cărora nu prea le stă mintea la o slujbă decentă marcată de rutină. Tocmai de asta, Gintoki a optat pentru o slujbă plină de mister şi aventuri, care se extinde de la îngrijitul câinilor şi până la rezolvarea celor mai bizare chestiuni. Alături de Kagura şi Shinpachi, Gintoki formează trioul Yorozuya care este gata să facă orice pentru bani!

19. Gin no Guardian - sezonul 2

Sursă: Web manga
Genuri: Aventură, Fantastic
Data lansării: 13 ianuarie
Descriere: Al doilea sezon al seriei Gin no Guardian, al cărui prim sezon poate fi urmărit integral pe AnimeKage. Suigin Riku este un elev de liceu care se înscrie la prestigioasa Academie Privadă Shinryou, o școală de elită pentru copii bogați. Dar Suigin e departe de a fi bogat, de fapt e sărac lipit pământului și trebuie să muncească cu jumătate de normă ca să-și poată plăti studiile. În timpul uneia dintre slujbele cu jumătate de normă, sare în piscină să-şi salveze pisica ştiind că nu poate înota. Din fericire este salvat de Rei Riku, fiica frumoasă şi bogată a unui dezvoltator de jocuri video de care se îndrăgostește. Totuși… îi mai place o fată întâlnită în jocul lui video preferat… din păcate nu-i cunoaște identitatea din lumea reală și în timpul unui raid din joc încearcă să o salveze pe fată, dar rămâne captiv în joc.

18. Killing Bites

Studio: LIDENFILMS
Sursă: Manga
Genuri: Acțiune, Sci-Fi, Horror, Ecchi, Seinen
Data lansării: 13 ianuarie
Descriere: Au fost create niște ființe hibride om-animal, acestea fiind puse să lupte între ele pentru distracția oamenilor. Prietenii lui Nomoto Yuuya îl invită pe acesta să vină cu ei într-o zi să agațe fete. S-a dovedit că prin „agățat fete”, aceștia voiau de fapt să spună răpire cu forța. Fata pe care au răpit-o este un hibrid om-animal numit Hitomi, care îi omoară pe toți cu excepția lui Yuuya. Hitomi este un jder, cunoscut ca cel mai neînfricat dintre animale. Acum Hitomi trebuie să stea alături de Yuuya, pentru propria sa protecție!
Această serie va fi tradusă pe AnimeKage!

17. Hakata Tonkotsu Ramens

Studio: Satelight
Sursă: Light Novel
Gen: Acțiune
Data lansării: 12 ianuarie
Descriere: Orașul Fukuoka, deși pare pașnic la suprafață, în lumea interlopă au loc nenumărate crime. În cartierul Hakata, locuiesc diverși indivizi cu talente speciale, printre care și ucigași profesioniști, detectivi, informatori sau răpitori. În plus, conform unei legende urbane, un individ numit „ucigaș de ucigași profesioniști” s-a ivit în oraș.
Această serie va fi tradusă pe AnimeKage!

16. Ito Junji: Collection

Studio: Deen
Sursă: Manga
Genuri: Dramă, Horror, Mister, Psihologic, Supranatural
Data lansării: 5 ianuarie
Descriere: O colecție de povești horror bazate pe manga cunoscutului artist japonez Junji Ito.
Această serie va fi tradusă pe AnimeKage!

15. Pop Team Epic

Studio: Kamikaze Douga
Număr de episoade: 12
Sursă: 4-koma manga
Gen: Comedie
Data lansării: 7 ianuarie
Descriere: Şi acum ce? Ce-o să mai cultivi în grădină? Ai pus deja elefanții; îi vezi cum au încolțit după ce a plouat roşu în primăvară. Au pete pastelate cât sunt mici, abia cănd cresc încep să ocupe spaţiu şi să țipe degeaba. Pe elefanţi îi omori repede, ai avut grijă să îţi cumperi bomboane cu aromă de căpşuni. Dar elefanții urăsc aroma de căpşuni, insistă că le place doar cea de portocale. La ce bun atâtea bomboane şi căpşuni? Dar de unde portocale pe seceta asta? Singurele portocale pe care Ie-ai scos din grădină astă-vară au fost albastre şi miroseau a mucegai. Prinseseră flori roz, iar grădinarul Ie-a rupt pentru a le pune în vaza aia de carton din casă. A plecat şi grădinarul şi vază nu ai mai văzut. lar portocalele nu mai sunt portocale de la un timp. Parcă s-ar transforma în pisici cu aripi, care-şi iau zborul şi mai vin doar ca să salute prietenii şoareci care se ascund în urechile elefanţilor. Ai auzit că şi-au făcut oraş acolo? Ieri îşi alegeau primarul, aşa că elefanții erau foarte agitați. “ți-au distrus roşiile pătrate şi a trebuit să te murdăreşti de aur pentru a mai găsi sămănță. A înghiţit-o naibii pământul şi ti-a dat în schimb o puşcă stearpă. Nu scoate niciun steguleț colorat, face doar găuri în pereți. Dar te-ai bucurat că nu ai pereți în grădină, ci doar un gard, şi acela făcut din gelatină azurie. care tremură cănd muştele de livadă se cațără pe el. Am vorbit cu muştele să vină să îți dea o mână de ajutor cănd elefanții or să se răzvrătească la toamnă, când va începe să plouă cu furnici. Ziceau că au un borcan mare cu care să le prindă pe toate. Eu aş zice să nu te încrezi prea tare în muşte, le ştii că sunt mincinoase şi îşi bagă nasul peste tot. Mai bine ți-ai lua măsuri de precauție şi ai vorbi cu câinele paznic.. marți spre joi când vine. Dacă nu vine marti, vine joi. Altcândva nu are când. Şi ascultă-mă, nu deschide uşa orice ar fi, odată ce intri în casă. Elefanții or să te păndească; vor încerca să îți fure cutiuța cu urechi, ca să o vândă la târgul anatomic. Cu banii plănuiesc să îşi construiască un dirijabil şi să trăiască deasupra lumii întregi. Imaginează-ți cât de proşti sunt. Memorie bună, prostie mare. Vor distruge bunătate de dirijabil. Sper doar să nu îl aleagă pe cel cu raze pe el. Mi I-am dorit mereu. Dar nu am avut niciodată grădină. Dar tu ai. Ai grijă la elefanți. (Descriere scrisă de Ari)

14. Kokkoku

Studio: Geno Studio
Sursă: Manga
Genuri: Mister, Psihologic, Dramă, Seinen
Data lansării: 8 ianuarie
Descriere: Juri Yukawa trăiește alături de tatăl și fratele său șomeri, bunicul ei pensionat, sora ei (o mamă singură) și de tânărul său nepot.
Într-o zi, nepotul și fratele ei au fost răpiți, iar răpitorii cer o răscumpărare. Având doar 30 de minute pentru a îndeplini cerințele răpitorilor, Juri, care realizează că nu poate face rost de bani în acest timp, se decide să pornească să-i salveze, în timp ce bunicul său folosește o piatră misterioasă moștenită de la străbunii familiei pentru a opri timpul.
Într-o lume în care nimeni și nimic nu se mișcă, Juri, împreună cu tatăl și bunicul ei pornesc în căutarea celor doi. Dar ajunși în ascunzătoarea răpitorilor, aceștia realizează că nu sunt singurii care se pot mișca liber în această lume.
Această serie va fi tradusă pe AnimeKage!

13. Karakai Jouzu no Takagi-san

Studio: Shin-Ei Animation
Sursă: Manga
Genuri: Felie de viață, Comedie, Romantic, Școală, Shounen
Data lansării: 8 ianuarie
Descriere: „Dacă roșești, pierzi.”
Trăind pe acest principiu, Nishikata, un elev de gimnaziu, este mereu batjocorit de colega sa de bancă, Takagi. Cu mândria sfărâmată, el jură să se răzbune pe Takagi. Astfel, el încearcă în fiecare zi s-o șicaneze, dar mereu el este care ajunge în final să fie ridiculizat. Va reuși până la urmă Nishikata s-o facă pe Takagi să roșească de atâta jenă?

12. Beatless

Studio: Diomedea
Sursă: Light novel
Genuri: Acțiune, Sci-Fi, Dramă, Romantic
Data lansării: 13 ianuarie
Descriere: Odată cu introducerea unei forme de inteligență artificială care o depășește pe cea umană, au apărut ființe pe care omenirea nu le poate înțelege pe deplin, făcute din materiale mult prea avansate pentru tehnologia umană. Lacia, care poartă cu ea un dispozitiv negru în formă de sicriu, e una din aceste ființe. Într-o zi, Arato Endo, un băiat în vârstă de 17 ani, o întâlnește pe Lacia. Din ce motiv au fost create aceste ființe artificiale? Printre toate întrebările legate de coabitarea oamenilor cu aceste ființe, băiatul de 17 ani ia o decizie...

11. Koi wa Ameagari no You ni

Studio: Wit Studio
Sursă: Manga
Genuri: Romantic, Seinen
Data lansării: 12 ianuarie
Descriere: Akira Tachibana este o fată drăguță de liceu care făcea parte din clubul de atletism al școlii, dar, din cauza unei accidentări, ea nu mai poate alerga la fel de repede ca înainte. Muncind cu jumătate de normă la un restaurant de familie, ea se îndrăgostește în mod inexplicabil de managerul său, un bărbat divorțat de 45 de ani cu un fiu tânăr.
În ciuda diferenței de vârstă, Akira îmbrățișează manierele și amabilitatea acestuia, fiind văzute ca o lipsă de caracter de ceilalți angajați, și încetul cu încetul, cei doi încep să se înțeleagă. Deși nu își poate explica de ce se simte atrasă de el, Akira consideră că n-ai nevoie de un motiv pentru a iubi pe cineva. Într-o zi ploioasă, ea decide să-i spună în sfârșit managerului său ce simte pentru el... dar oare cum va reacționa acesta?
Această serie va fi tradusă pe AnimeKage!

10. Saiki Kusuo no Ψ-nan 2

Studiouri: Egg Firm, J.C.Staff
Sursă: Manga
Genuri: Comedie, Supranatural, Școală, Shounen
Data lansării: 17 ianuarie
Descriere: Al doilea sezon al seriei Saiki Kusuo no Ψ-nan. Pentru o persoană obișnuită, abilitățile psihice sunt ca un dar de la Dumnezeu. Pentru Kusuo Saiki, totuși, acest lucru nu poate fi mai departe de adevăr. Înzestrat cu tot felul de abilități supranaturale, de la telepatie la vederea cu raze-x, el consideră că toate acestea sunt doar un blestem. Din cauza tuturor inconveniențelor pe care puterile sale le provoacă în mod continuu, obiectivul principal al lui Kusuo este o viață obișnuită, fără probleme - o viață în care ignoranța înseamnă fericire.
Din păcate, viața lui e departe de a fi una liniștită. Deși Kusou încearcă să nu fie în centrul atenției, ținându-și puterile un secret față de colegii lui, el atrage involuntar atenția a multor personaje ciudate, cum ar fi descreierata Riki Nendou sau delirantul Shun Kaidou. Forțat să suporte nebunia celor din jur, Kusou realizează că viața obișnuită la care râvnește este mult mai greu de obținut decât s-ar fi așteptat.

9. Cardcaptor Sakura: Clear Card-hen

Studio: Madhouse
Număr de episoade: 26
Sursă: Manga
Genuri: Aventură, Comedie, Magie, Romantic, Fantastic, Shoujo
Data lansării: 7 ianuarie
Descriere: Al doilea sezon al seriei Cardcaptor Sakura. Acum în vârstă de paisprezece ani, Sakura a început liceul alături de prietenii săi, inclusiv Syaoran, care tocmai s-a întors în Tomoeda. După ce a visat o figură stranie, toate cărțile Sakurei au albit și nu mai au nicio putere, așa că a început să investigheze ce s-a întâmplat. Pe parcurs, Sakura și prietenii săi descoperă și obțin noi cărți transparente folosind o nouă cheie.

8. Darling in the FranXX

Studiouri: A-1 Pictures, Trigger
Sursă: Original
Genuri: Sci-Fi, Mecha
Data lansării: 13 ianuarie
Descriere: Povestea se petrece într-un viitor îndepărtat. Pământul este ruinat, iar omenirea a construit orașul-fortăreață mobil numit Plantația. Piloții formați în Plantație trăiesc în Mistilteinn, care i se mai spune și „colivia”. Copiii care trăiesc acolo nu cunosc lumea din jur sau libertatea din cer. Viața lor constă în lupta pentru îndeplinirea misiunilor. Inamicii lor sunt niște misterioase forme de viață gigantice numite Kyouryuu, iar copiii pilotează roboți numiți Franxx, luptându-se împotriva lor. Pentru copii, pilotarea Franxx-urilor înseamnă totul.
Un băiat numit Hiro, cunoscut sub numele Code:016, era unul dintre cei mai buni piloți. Totuși, acesta a decăzut, iar existența lui pare să fi devenit inutilă. A nu pilota un Franxx este sinonim cu inexistența. Într-o zi, el întâlnește o fată misterioaseă cunoscută ca „Zero Doi”. Două coarne îi cresc din cap.

7. Death March to the Parallel World Rhapsody

Studiouri: Connect, Silver Link.
Sursă: Light Novel
Gen: Fantastic
Data lansării: 11 ianuarie
Descriere: Un programator de 29 de ani pe nume Suzuki Ichirou se trezește într-o lume RPG fantastică. În joc, el este un baiat de 15 ani pe nume Satou. La început, el crede că visează, dar experiențele sale par foarte reale. Datorită unei abilități puternice, dar limitate, pe care el o deține, reușește să doboare o armată de oameni-reptilă și devine un aventurier de nivel înalt. Satou decide să-și ascundă nivelul și plănuiește să trăiască în pace alături de ceilalți din acea lume. Totuși, întâmplările din joc, precum întoarcerea regelui demonilor, dau peste cap planurile lui Satou.
Această serie va fi tradusă pe AnimeKage!

6. Dagashi Kashi 2

Studio: Tezuka Productions
Sursă: Manga
Genuri: Felie de viață, Comedie, Shounen
Data lansării: 12 ianuarie
Descriere: Al doilea sezon al seriei Dagashi Kashi. Undeva la țară se află un magazin de dulciuri care a aparținut familiei Shikada timp de nouă generații: Shikada Dagashi, un mic butic care vinde dulciuri tradiționale japoneze. Totuși, în ciuda rugăminților tatălui său, Kokonotsu Shikada, care visează să devină un artist manga, refuză să continue tradiția familiei sale.
Totuși, lucrurile încep să se schimbe odată cu sosirea excentricii Hotaru Shidare. Hotaru se află în căutarea tatălui lui Kokonotsu, cu scopul de a-l aduce înapoi să lucreze la compania familie sale, Shidare Corporation, o fabrică de dulciuri celebră. Deși domnul Shikada inițial a refuzat, acesta a spus că va accepta oferta cu o singură condiție: Hotaru să îl convingă pe Kokonotsu să preia magazinul familiei. Și astfel începe misiunea lui Hotaru de a-l introduce pe băiat în tainele delicioaselor dulciuri japoneze!

5. Citrus

Studio: Passione
Sursă: Manga
Genuri: Drama, Romantic, Școală, Shoujo Ai
Data lansării: 6 ianuarie
Descriere: Eleganta Yuzu își imagina că prima zi la noua ei școală (la care s-a transferat după ce mama sa s-a recăsătorit) va fi un pic altfel. Ea nu știa că este o școală de fete ultra-strictă și conservatoare. Așadar, în loc de o poveste romantică și drăguță de liceu, ea se încurcă cu președinta consiliului elevilor, Mei, care se dovedește a fi noua ei soră vitregă. Și va învăța în curând că ura și atracția nu sunt chiar atât de depărtate.
Această serie va fi tradusă pe AnimeKage!

4. Fate/Extra Last Encore

Studio: Shaft
Sursă: Joc video
Genuri: Acțiune, Magie, Fantastic
Data lansării: 28 ianuarie
Descriere: Trezindu-se într-o ciudată lume virtuală, fără a-și aminti cine este sau de unde vine, Hakuno trebuie să se lupte pentru a supraviețui unui război pe care el nu-l înțelege, pentru un premiu de neprețuit: îndeplinirea oricărei dorințe. Având un singur „slujitor” de partea lui, Hakuno Kishinami va trebui să înfrunte atât prieteni, cât și dușmani, în lupte până la moarte pentru a intra în posesia obiectului misterios numit „Sfântul Graal”, dar și pentru a afla răspunsul la cea mai importantă întrebare: „Cine sunt?”

3. Nanatsu no Taizai: Imashime no Fukkatsu

Studio: A-1 Pictures
Sursă: Manga
Genuri: Acțiune, Supranatural, Fantastic, Shounen
Data lansării: 13 ianuarie
Descriere: Noul sezon al seriei Nanatsu no Taizai, tradusă integral pe AnimeKage. Într-o lume similară cu epoca medievală a Europei, Cavalerii Sacri protejează regatele Britaniei folosind o magie extrem de puternică. Totuși, o parte dintre aceștia și-au trădat patria și și-au întors armele împotriva camarazilor în încercarea de a detrona conducătorul regatului Liones. Au fost învinși de Cavalerii Sacri, dar începuseră zvonuri cum că aceștia, acum numiți „Cele Șapte Păcate Capitale”, încă trăiau. Cu zece ani mai apoi, însuși Cavalerii Sacri au dat o lovitură de stat, devenind noii conducători tiranici ai regatului Liones. Povestea o are în prim plan pe Elizabeth, a treia prințesă a regatului Liones, care e în căutarea celor Șapte Păcate Capitale. Cu ajutorul lor, aceasta dorește nu numai să recupereze regatul, ci să și aducă dreptate pe lume.
Această serie va fi tradusă pe AnimeKage!

2. Overlord II

Studio: Madhouse
Sursă: Light novel
Genuri: Comedie, Jocuri, Aventură, Supranatural, Magie, Fantastic
Data lansării: 9 ianuarie
Descriere: Al doilea sezon al seriei Overlord. Ultimele momente ale celebrului joc de realitate virtuală Yggdrasil se apropie. Totuși, Momonga, un puternic vrăjitor si maestru al breseli întunecate Ainz Ooal Gown, s-a decis să-și petreacă ultimele sale momente în joc, în timp ce serverele începeau să se închidă. Spre surprinderea lui, deși ceasul a trecut de miezul nopții, Momonga încă își poate controla personajul și, în plus, NPC-urile încep să-și dezvolte personalități proprii!
Aflându-se în fața acestei situații anormale, Momonga le ordonă servitorilor săi loiali să-l ajute să investigheze și să preia controlul acestei noi lumi, în speranța de a afla ce s-a întâmplat și dacă mai sunt și alți jucători rămași în joc.

1. Violet Evergarden

Studio: Kyoto Animation
Sursă: Light novel
Genuri: Dramă, Fantastic
Data lansării: 11 ianuarie
Descriere: Sunt cuvinte pe care Violet le-a auzit pe câmpul de luptă, pe care nu le poate uita. Aceste cuvinte le-a primit de la cineva foarte drag, la care ține mai mult decât orice. Încă nu cunoaște înțelesul acestora.
Acțiunea se petrece pe continentul Telesis. Un mare război care a împărțit continentul în Nord și Sud s-a sfârșit după patru ani, iar oamenii intră într-o nouă eră.
Violet Evergarden, o tânără cunoscută drept „arma”, a părăsit câmpul de luptă pentru a începe o nouă viață la Serviciul Poștal CH. Acolo, ea este impresionată de munca „Păpușilor de Auto Memorie”, care poartă gândurile oamenilor și le transformă în cuvinte.
Violet își începe călătoria ca Papășă de Auto Memorie, și ajunge față în față cu diverse emoții ale oamenilor și diferite forme de dragoste. Toate astea în timp ce caută semnificația acelor cuvinte.
Această serie va fi tradusă pe AnimeKage!

Lista completă o puteți găsi aici. Spuneți-ne în comentarii la ce anime-uri vă veți uita în acest sezon!
- Postat de @
Distribuie articol: