Ryū to Sobakasu no Hime va avea încasări estimate la 2 milioane de dolari în SUA în weekendul de lansare, stabilind un nou record pentru un film al lui Mamoru Hosoda

Scris pe 19 Jan 2022 10:53, de Blu

Publicația de știri din domeniul divertismentului Deadline a anunțat duminică că filmul anime Ryū to Sobakasu no Hime, de Mamoru Hosoda, va avea încasări estimate la peste 2 milioane de dolari de joi până luni pe 1.326 de ecrane din Statele Unite. Câștigurile ar face ca filmul să devină cel cu cele mai mari încasări al regizorului Hosoda în SUA. Mirai no Mirai a deținut anterior recordul cu 812.000 de dolari. 

Box Office Mojo a anunțat că filmul a obținut încasări estimate la 1.645.800 de dolari de vineri până duminică, clasându-se pe locul 6 în box office. Filmul a obținut 727.005 dolari vineri și 486.421 dolari sâmbătă, depășind așteptările GKIDS.

Potrivit directorului de distribuție al GKIDS, Chance Huskey, filmul este unul original (care nu este legat de o franciză) cu cele mai mari încasări în SUA de la Weathering With You în 2020.

GKIDS a început vineri proiecția filmului în limba engleză și în japoneză cu subtitrare în limba engleză în SUA. Avanpremierele IMAX au fost deschise miercuri în anumite cinematografe.

Ryū to Sobakasu no Hime a avut premiera în Japonia pe 16 iulie. Filmul a avut proiecții IMAX în 38 de cinematografe din Japonia. Astfel, Ryū to Sobakasu no Hime este primul film al lui Hosoda care a avut proiecții IMAX. Filmul a obținut un total cumulat de 6,53 miliarde de yeni (aproximativ 56,9 milioane de dolari) până la 12 decembrie. Filmul este filmul cu cele mai mari încasări al lui Hosoda. Proiecțiile MX4D pentru film au fost deschise pe 22 octombrie.

Hosoda (Toki wa Kateru Shoujo, Summer Wars, Bakemono ko, Mirai no Mirai) a regizat și a scris scenariul filmului, fiind creditat, de asemenea, pentru lucrarea originală. Filmul marchează cea de-a 10-a aniversare a Studioului Chizu. Taisei Iwasaki (Kekkai Sensen, Hisone to Mato-san) este regizorul și compozitorul muzicii filmului.

Filmul va apărea și în cinematografele din România pe 4 februarie.

 

Sursa: ANN
- Postat de @
Distribuie articol: